kutyahaz3

Kutyaház, avagy amikor a kutyánknak megfelelő kutyaházat kerestünk

A megfelelő kutyaházról általánosságban, avagy a problémák, melyeket mérlegelni kell a kiválasztás során

Alapvetően, amikor megvettük Sunnyt kiskutyaként, a mi gyönyörű huskynkat, már akkor biztosak voltunk abban, hogy bizony igencsak komoly feladatra vállalkoztunk, hiszen egy olyan kutyusról beszélünk mely már csak termete miatt is abszolút megköveteli azt, hogy ne a lakásban tartózkodjon, hanem egy kinti kutyaházban helyezkedjen el. Én személy szerint úgy gondolom, hogy alapvetően a kutyáknak egyértelműen kint van a helye a kertben, a kutyaházban és nem bent a lakásban, hiszen az nem csak hogy nem praktikus, de abszolút nem higiénikus, hiszen gondoljunk bele, hogy mennyi koszt tud bevinni a kutyusunk a kertből. Én éppen ezért mindenképpen azt az elvet vallom, hogy a kutyának bizony egyértelműen a kertben van a helye és még véletlenül sem a lakásban. Így amikor megvettük Sunnyt még egészen kiskutyaként, már akkor leszögeztem, hogy bizony csakis kizárólag abban az esetben fogom tudni bevállalni a kutyatartást, ha a kiskutya a kertben fog lakni a kutyaházban és nem bent a házban, ugyanis én erre, annyira, de annyira kényes vagyok, hogy azt igazából kifejezetten nehéz körbe írni.

Persze lehet, hogy ez nem igazán egészséges és abszolút nem helyed, de sajnálatos módon ez az, ami számomra a feltétele a kutyatartásnak, ugyanis el nem tudom viselni, ha olyan „kutyaszagú” a lakás, mint amilyen sok helyen abban az esetben, ha bent tartják a kutyust. Én alapvetően úgy gondolom, hogy semmiképpen nem mentem volna bele a kutyatartásba, ha nem szögeztem volna le első pillanattól fogva, hogy számomra abszolút kizáró ok a lakásban tartás egy kutyánál, viszont a hideg télre való tekintettel abszolút nem így alakult, ugyanis a párom arra hivatkozva, hogy Sunny még egészen kis kutyus bekönyörögte egész télre. Természetesen az alkunk kizárólag télre korlátozódott, így csak azt a hideg időszakot kellett túl élnem, amíg még tényleg nem lett volna helyes kiküldeni a kiskutyát. Viszont amint észre vettem a nap első tavaszi sugarait, azonnal arra buzdítottam a páromat, hogy menjünk el kutyaházat nézni Sunnynak ugyanis lassan itt az ideje, hogy végre kiszoktassuk a kertbe és betöltse azt a szerepét, amire egyébként eredetileg vettük is, hogy felelősségteljes házőrző legyen. Az alábbiakban erről szeretnék röviden írni.

A kutyaház mizériája, avagy milyen kutyaház lenne a legmegfelelőbb? 

Úgy gondolom ez egy igazán kardinális és nehéz kérdés volt mindkettőnk számára ugyanis az természetesen egyértelmű volt, hogy Sunnynak mi a világon a legjobbat akarjuk, de ezzel szemben számos olyan jellegű húzása volt a lakásban, amiből nyilvánvalóvá vált, az, amihez én eddig is ragaszkodtam, hogy Sunnynak bizony kinti kutyának kell lennie, ugyanis amennyiben nem lesz az, úgy egyértelművé válik számunkra, hogy nem tudjuk a házban tartani. Így eldöntöttük, hogy egy elképesztően komfortos és otthonos kutyaházat keresünk neki, mely olyan meleg otthonosságot fog számára nyújtani, hogy igazán meg fogja szeretni a kinti létet is. Akit bővebben érdekelnének, a kutyaházak az látogasson el a https://www.petnet.hu/termekek/KUTYA_KUTYAFELSZERELES_Kutyahaz-261 weboldalára.

Miért fontos a jó kutyaház?

Én személy szerint úgy gondolom, hogy mindenképpen szükséges egy ilyen jellegű kutyaházra való beruházás, ugyanis napjainkra olyan modern és mondhatni kifejezetten otthonos kutyaházak is vannak, melyek igazán kellemes és szerethető környezetet kölcsönöznek a kis jószágainknak. Én személy szerint úgy gondolom, hogy abszolút egyértelműen szükséges az ilyen jellegű kutyaház a kis kedvencünknek, ugyanis mindenképpen megérdemli a törődést, de ettől függetlenül, nyilván nem feltétlen célszerű, ha bent tartjuk a lakásban. Így én kifejezetten a fűthető kutyaházak pártján állok, ugyanis véleményem szerint a fűthető kutyaházak egy egészen új dimenziót nyitnak meg a kutyusok előtt. Ugyanis így a legnagyobb hidegben sem kell attól aggódnunk, hogy szegény kutyusunk megfázik vagy hasonlók, hanem ezek után kizárólag arra kell gondolnunk, hogy a kis jószág még kint az udvaron is melegben van, és jól érzi magát. Véleményem szerint ezek az újszerű kutyaházak igazán nagyszerű opciók és egyértelműen az ilyen jellegű megoldások mellett kellene letennünk a voksunkat, hiszen így a házőrző kutyánk egyszerre tudja a házőrző funkcióját is betölteni, illetve emellett még mi is nyugodtan érezhetjük magunkat, hiszen tudjuk, hogy a kiskutyánk nem fázik kint a hidegben, hanem melegben van.