Műterem, avagy a kezdő fotósok paradicsoma

A műterem szemle kezdő fotósok szemével

Bár én személy szerint sem profi fotós nem vagyok, sem kezdő szintű szárnyait bontogató fotós, mégis pontosan tudom, hogy miért hatalmas segítség egy kezdő fotográfusnak egy profi műterem használata. Ugyanis kezdőként igazán nehéz elsajátítani a fotózásnak azt a profizmusát, mely már a természetben is könnyűszerrel megtalálja a legjobb szöget, hátteret, profilt. Úgy hiszem a természetben levő szabad fotózásnak a kulcsa egyértelműen az intuíció és a minket ért impulzusok helyes feldolgozása, amelyet egy csodás fotóban közvetítünk a külvilág felé. Természetesen ez abszolút nem egy egyszerű feladat, mégis úgy gondolom, hogy idővel erre előbb vagy utóbb valószínűleg minden fotós rá fog érezni. De az első körben, a gyakorló időszakban, mikor még a fotósnak szoknia kell a kamerát elengedhetetlenül fontos, hogy ezt mind olyan környezetben tegye, ahol egészen könnyen rá tud érezni ennek a fortélyaira.

Műterem használata, avagy a portfólió fotózás rejtelmei

Alapvetően a műtermi fotózásban az egyik legkiválóbb alternatíva, amikor a friss, fiatal, kezdő fotósok elkészítik az első önálló portfólió sorozatukat. Aki csak egy kicsit is otthon mozog a fotózás világában a pontosan tudja, hogy egy fotós életében mennyire fontos a portfóliója és mennyire elengedhetetlen ez ahhoz, hogy majd tudjon boldogulni a fotós világban. Hiszen egy fotóst a portfóliója alapján ítélnek meg. Ha a megrendelőnek tetszik a portfólió, akkor az adott fotóst fogja választani, ha nem tetszik neki, akkor pedig abszolút nem is érdeklődik majd iránta, pedig elképzelhető, hogy amúgy kiváló fotósról beszélünk, csak éppen nem a portfóliója nem volt meggyőző. Éppen ezért szükséges olyan meggyőző portfóliót összeállítani, ami többrétű és viszonylag sok stílust ötvöz egybe, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb megoldást. Éppen ezért ajánlom a műtermi fotózást, hiszen abszolút kivitelezhető akár az is, hogy több féle stílusú fotózást csináljanak egy alkalom alatt. Véleményem szerint ez egy abszolút kiváló lehetőség, hiszen egy műterem adottságai sokkalta több rétűek és könnyebben variálhatóak, mint mondjuk egy műtermi fotózásé. Én személy szerint fotósként ugyan még nem, de modellként már több ízben is részt vettem műtermi fotózáson és kifejezetten műtermi portfólió fotózáshoz is volt már szerencsém modellt állni, így tapasztalatból mondom, hogy sokkalta egyszerűbb ebből a szempontból megközelíteni egy portfólió albumot, hiszen egy műterem általában viszonylag nagy kapacitással, segédkező személyzettel és profi felszereltséggel rendelkezik, melyeket mindenképpen érdemes kihasználni az adott műtermi fotózás következtében. Én személy szerint több ízben is a G3 fotóstúdió műtermeit választottam a fotózások során, mivel maximálisan meg vagyok velük elégedve és a felszereltségük is kiváló. Az alábbiakban a G3 fotóstúdió műtermeiről és felszereltségéről írnék röviden. Hátha éppen valakinek, aki műtermet keres, segítséget tud nyújtani az adott ajánlás.

Jól felszerelt műterem lehetőségek a G3 fotóstúdió-ban

A G3 fotóstúdió alapvetően egy igazán jól felszerelt, igényes, gyönyörű szép fotóstúdió. A különlegessége abban rejlik, hogy magunk az alapítók is fotósok ezért úgy alakították kis az egész stúdiót, hogy az a fotósok számára a lehető legjobb alternatíva legyen. A fotóstúdió műtermei a belváros szívében a XIII kerület, Taksony utca 1 szám alatt találhatóak meg.

A műterem maga letisztult és elegáns, szinte már otthonos abszolút nem feszélyezett környezettel. Így mind a fotós, mind a modell abszolút otthon érezheti magát a fotózás közben. Különlegessége még az adott műtermeknek, hogy a természetes fény érdekében hatalmas ablakokkal, és elképesztően tágas terekkel rendelkezi a műterem így a természetes fénynél való fotózás is abszolút lehetséges az adott stúdióban. Alapvetően két műterem áll a megrendelők rendelkezésére. A 01-es, napfény stúdióként is szolgál, itt a kialakításból fakadóan, ahogyan már az előbbiekben is említettem elegendő természetes fény áramlik be, és akár napfénynél illetve természetes fénynél is fotózhatunk, de természetesen ez a stúdió is részlegesen sötétíthető kívánság szerint. A 02 – es fotó műterem is csakugyan, mint az előző is világos, de szintén lehetőség nyílhat arra, hogy igény szerint besötétítsük, ha úgy adódik kedvünk a fotózáshoz és igénybe vehetjük a műterem által nyújtott különböző profi fotós felszereléseket, gondolok itt a világításra és a számos háttér alternatívára.

 Én személy szerint abszolút jó ötletnek tartom a műtermi fotózás alternatíváját és minden kezdő fotósnak ajánlom, hogy elsősorban ezen a terepen próbálja ki magát.