Az online vásárlás a legjobb, amit idén felfedeztem

Miért választottam az online vásárlást?

Idén mindannyiunk élete megváltozott egy kicsit. Kevesebbet mentünk az utcára, és jobban odafigyeltünk arra, hová megyünk és kivel találkozunk. Ennek megvoltak a maga jó és persze a maga kellemetlen tényezői is. Ami számomra hatalmas pozitív csalódással bírt az év és az elmúlt néhány hónap folyamán, az az online vásárlás volt. Hogy miért? Máris kiderül.

Az online vásárlástól alapvetően eléggé tartottam az elmúlt néhány évben. Tudom, hogy a körülöttem élők sokszor rendeltek az internetről dolgokat, de persze az mindig kérdéses volt a számomra, hogy hogy nem félnek? Hiszen, ami online vásárlás, az nem fizikai, és ez a rész rémisztett meg igazán. Ahhoz voltam szokva, hogy bementem a boltba, megtapogattam a kis megvásárolni kívánt felszerelést, megkerestem a legszebb darabot mindig, amin nincs folt, nincs repedés, nincs szakadás, nem úgy tűnik, mint ami bárki kezében járt már egyszer, és ezzel boldogan el is voltam egészen addig, amíg gyakorlatilag egy megadott idősávban lehetett vásárolni, és akkor is csak élelmiszert. Igen ám, de nekem tavaszi ruha kellett, új futócipő, persze a vezeték nélküli fülhallgatóm is abban a pillanatban ment tönkre, és semmi kedvem nem volt a sorban állni a néhány eperért és péksüteményért a boltban. Úgyhogy túlléptem az online vásárlás iránt érzett erős félelmemen és megrendeltem az első néhány dolgot, ami tényleg nagyon szükséges volt.

Az online vásárlás számos előnnyel jár

Először a futócipőre volt szükségem, így azzal vágtam bele az online vásárlásba. Elég rizikós tétel, de gondoltam, ha már lúd, legyen kövér, hiszen egy cipő sokszor el van méretezve, és gyakorlatilag mindenkinek kicsit nagyobb az egyik lába, kicsit kisebb a másik. Mivel azonban a félmaratonra edzettem, nem volt meg az a lehetőségem, hogy az itthon elfekvő néhány pár sportcipőből válogassak, mert az nem egészséges. Futáshoz futócipő való, ami jól tartja a lábat és kellemesen kipárnázott. Bevallom, nekem ilyen cipőm van a hétköznapokra is sokszor, mert fényévekkel kényelmesebb, mint a hétköznapi cipők. Most azonban pont nem volt ilyenem otthon, a használatban lévő darab pedig szinte darabokban volt, és a kislábujjam már kilátszott egy szakadáson. Úgyhogy, meg is rendeltem az első cipőmet, 39-est, és láss csodát, jó volt rám! Bal és jobb lábasat kaptam, megfelelő méretet, megfelelő színt, nem volt sehol egy karc, egy szakadás, egy oda nem való folt sem. Igazán felemelő érzése volt, ráadásul sokkal szélesebb választékból tudtam választani, mintha egy sportruházati osztályon válogathattam volna. Nagyon megtetszett a rendszer, és bátran megrendeltem a többi terméket is.

A legnagyobb online vásárlási segítség: az élelmiszer

Azért éppen az élelmiszereket választottam a legjobbnak ebben az online vásárlás kategóriájában, mert olyan dolgokról van itt szó, amelyek tényleg kihagyhatatlanok. A fülhallgatóm meg a cipőm nélkül azért csak-csak túléltem volna valahogy, de élelmiszer nélkül? Persze, túldramatizálom a helyzetet, hiszen foghattam volna a kis szájmaszkom, állhattam volna a sorban húsz-harminc perceket, őszintén? Nem haltam volna bele, én is tudom. Ugyanakkor, belegondoltam a nagymamám helyzetébe, aki egyedül él, ráadásul messze tőlünk, így a mindennapi bevásárlás teljes rá maradt volna, akinek pont, hogy nem volt előnyös kitennie a lábát a lakásból. Úgyhogy nem csak magunkhoz rendeltünk online vásárlással az élelmiszert, hanem hozzá is. Neki nem kellett megértenie a modern technikát, nincs is otthon laptopja, szerintem a Wi-Fi sem fogható nála. Viszont remek rendszer az online vásárlás, úgyhogy mi is, messze kilométerek távlatából kényelmesen be tudtunk vásárolni a nagyinak. Neki tényleg csak annyi volt a dolga, hogy kimenjen a kapuhoz, és átvegye a csomagot. Telefonon természetesen kommunikáltunk, hogy mire van szükség, de mindig került a dobozba még pár plusz dolog is, néhány péksütemény, egy kis finomság, egy kicsit több zöldség és gyümölcs. A külön töltött hónapok alatt is ki tudtuk fejezni a szeretetünket és a gondoskodásunkat a másik felé, és ez az érzés tényleg felbecsülhetetlen. Sosem gondoltam volna én sem, hogy éppen az online vásárlás fogja ezt a jellegű szabadságot megadni nekem.

Továbbra is az online vásárlást választom

Habár már bátrabban merünk az utcára menni és mindenféle termék elérhető végre, én továbbra is maradok az online vásárlásnál. Számos előnyt felfedeztem ugyanis: a gyorsaságot, az akciókat, az egyszerűséget. Ezért arra gondoltam, maradok is ennél a jó szokásomnál, és választom továbbra is ezt az utat. Így nem kell cipekednem, a választék hatalmas és bármikor elérhető. Ha csak eszembe jut valami, amire szükségem van, máris megrendelhetem, nem kell reggelig várnom, vagy akár egy hetet is, hogy az adott termékhez jussak, mert bármikor megtörténhet a vásárlás, és már csak a futárra kell várnom. Szóval nekem megéri, és szerintem másoknak is jó döntés lenne az online vásárlást választaniuk. Én csak ajánlani tudom, amit ezzel a cikkel is szerettem volna részletesebben kifejteni.