A gépkocsi bérlés Budapesten is lehetséges!

Már azt hittük, nem lehet normális a gépkocsi bérlés Budapesten? Tévedtünk!

Sok budapesti lakossal szoktam beszélgetni, és meglepően sokan ítélkeznek nagyon hamar a gépkocsi bérlés budapesti lehetőségeiről. Egy fővárosi embernek ugyanis sokszor nincs is szüksége ugye a saját gépjárműre: ha csak nincs átépítés éppen, vagy nem a város másik elzárt felére igyekszünk, akkor a metróval, villamossal, trolival és hévvel sokkal hamarabb odaérhetünk a megadott helyre. Kocsival nagyobb az esélye a dugóba keveredésnek, ami akár késést is eredményezhet a munkahelyünkről. Ha metróval megyünk, ez az esély közelít a nullához. Persze, nem érdemes a legutolsó szerelvénnyel elindulni, ami csak lehetséges, mert bármikor előfordulhat, hogy egy iskolás csoport kiszorít minket a kocsiból, a legtöbb metró szinte mindig 4-5 percenként jár, lerobbanni pedig igen ritkán szokott. Miért van mégis szükség a gépkocsi bérlésre Budapesten is? Máris elárulom!

A gépkocsi bérlés Budapesten is előnyös

Hogy miért jó mégis a gépkocsi bérlés Budapesten? Mert az ember nem mindig csak a fővárosban tartózkodik. A legtöbb embernek vidéken élnek a szüleik, a testvéreik, a rokonaik. Kirándulni a nagyobb városokba szeretünk, ha az ország határain belül választunk helyszínt, és persze elmaradhatatlan a balatoni kikapcsolódás, a Velencei-tó meglátogatása is. Ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy maradnak a tömegközlekedésnél, mert nem érzik elég csábítónak a gépkocsi bérlés budapesti lehetőségeit, pedig tévednek! A vonat és a közlekedés ára sokszor még többre jön ki, mint ahogy azt egy bérlés tenné. A bérlés ráadásul sokkal több előnnyel is jár. Ott nem kell a csomagjaink épségére figyelni minden percben, másokkal együtt utazni és az ő esetleg kellemetlen viselkedésüket, megjelenésüket elviselni. Haladhatunk a saját tempónkban, megállhatunk, amikor elfáradunk, esetleg kinyújtóztatnánk a lábunkat, sétálnánk egyet. Ha látunk valami szépet, amit közelebbről is megnéznénk, szintén remek pihenési alap, és akármelyik étterem vendégei is lehetünk, ami éppen útba esik. Ezért sokkal előnyösebb kocsival megtenni ezt az utat, ami sokszor fáradtságos, azonban a sok pihenőnek hála és a szabadság érzésével telve, mégsem olyan nehéz kibírni azt.

A gépkocsi bérlés Budapesten is jó ötlet, vagy inkább saját kocsink legyen?

Az ismerősök másik fele, akik szintén a városon belül a tömegközlekedést veszik igénybe, kifejezetten azért tartanak otthon saját autót, hogy a városon kívüli kiruccanásokat legyen mivel megtenni. Ez sokszor jó ötlet, hiszen így megvan ugyanaz a szabadságunk, mint a bérelt autóval, azonban a kérdés persze felmerülhet: megéri ez nekünk? Én számolgattam, és nagyon sokat kell menni azzal az autóval ahhoz, hogy igazán, teljes szívemből azt merjem mondani: igen, megéri. Hiszen egy kocsi nagyon sok kiadással jár. Már csak a megvétele is többszázezres kiadás akkor, hogyha egy régi típusú darabot veszünk, azt is használtan. Ha újabb és új kocsit szeretnénk, akkor pedig persze a határ a csillagos ég, több millió, akár annál is több nullákkal rendelkező összegbe kerülhet egy-egy jármű. Persze, ha nem szeretnénk költséghatékony életet, akkor egy kocsi igazi státuszszimbólum, valóban megéri megvásárolni a kinézett darabot. Amikor azonban még számolgatjuk a pénzt a bankszámlánkon, akkor elgondolkodtató lehet, megéri-e egyáltalán ez az egész. Hiszen ez csak az első lépés afelé, hogy hivatalosan is elindulhassunk. Ott van rögtön a kötelező biztosítás, a vizsgáztatások, a forgalmi, a szerviz, a benzin és a felszerelések díja. Ezek elkerülhetetlen dolgok, és havonta több tízezer forintot is jelenthetnek, ami tényleg csak akkor éri meg, hogyha az autó napi szinten ki van használva. Ha csak nyaralni megyünk éppen, akkor ideje belátni: nem ez a helyzet. A saját autó ilyenkor nem a legjobb ötlet, és mivel a gépkocsi bérlés Budapest területén is elérhető, ezért érdemes megpróbálkozni vele.

Alkalmi gépkocsi bérlés Budapesten

Sokan vagyunk úgy is, hogy rendelkezünk saját autóval, amit ki is használunk, azonban az élet nehéz és tele van problémával: akármikor jöhet egy váratlan fordulat, és a kocsi meghibásodik. A fék, a lámpák, valamelyik műszer, esetleg egy kisebb koccanás vagy nagyobb baleset is okozhat károkat. Egy kisebb problémával is nagy baj lehet: mégpedig az, hogy a kocsink akár hetekig is állhat a szervizben, mert szakemberhiánnyal küzd az ország, ilyenkor pedig mi kerülünk nehéz helyzetbe igazán. A kiadás még a kisebb probléma, az sokkal nagyobb szokott lenni, hogy egyszerűen nem jutunk el valahová. Ha ilyenkorra terveztük a nyaralást, vagy csak egy egyszerű látogatásról, ügyintézésről van szó, azokat is nehéz lehet megoldani. Ilyenkor lép előtérbe a gépkocsi bérlés Budapesten is, ami élet- és programmentő szerepet is betölt ekkor, mindenki legnagyobb megkönnyebbülésére. A gépkocsi bérléssel Budapesten is jól járunk tehát, és sok pozitív élménnyel gazdagodhatunk ennek hatására: talán éppen így találjuk meg a kedvenc márkánkat is, amit a legkönnyebb vezetni.